Kastelen van koning Edward in Gwynedd: Gwynedd was ooit een vorstendom in Wales, nu is het een graafschap van Groot-Brittannië. Kasteel Caernarfon, kasteel Conwy, de stadsmuren van Caernarfon en Conwy, kasteel Beaumaris op het eilend Anglesey en het zuidelijker in Gwynedd gelegen kasteel Harlech geven een goed beeld van de verovering en kolonisatie van Wales door koning Edward I van Engeland (1272-1307). De kastelen en de stadsmuren van koning Edward in Gwynedd zijn uitstekende voorbeelden van de militaire architectuur uit die tijd. Het beroemdste kasteel van Wales is Kasteel Caernarfon. Kasteel Conwy vormt met de stadsmuren van Conwy een complete ring rond de stad. Kasteel Beaumaris is het laatste en grootste kasteel dat koning Edward liet bouwen. Kasteel Beaumaris werd evenals kasteel Harlech gebouwd door James of St. George, de grootste militaire bouwkundige van zijn tijd. Drie van deze kastelen van koning Edward liggen in het noorden van Wales, alleen kasteel Harlech ligt veel zuidelijker in Wales, op een steile klip aan de Ierse Zee. De kastelen en de stadsmuren van koning Edward in Gwynedd werden het eerste Werelderfgoed van Groot-Brittannië. De kastelen en stadsmuren van koning Edward in Gwynedd werden in 1986 ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als: Castles and Town Walls of King Edward in Gwynedd.
www.werelderfgoedfotos.nl © Copyright World Heritage Photos classic car road trip
Het beroemdste kasteel van Wales, Kasteel Caernarfon. Kasteel Caernarfon ligt in het voormalig vorstendom Gwynedd. Het kasteel en de stad werden gesticht door de Engelse koning Edward I. De Edwardiaanse stad was zijn administratieve zetel in Noord-Wales. Het kasteel maakt deel uit van het Werelderfgoed van UNESCO: Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd.
Het beroemdste kasteel van Wales, Kasteel Caernarfon. Kasteel Caernarfon ligt in het voormalig vorstendom Gwynedd. Het kasteel en de stad werden gesticht door de Engelse koning Edward I. De Edwardiaanse stad was zijn administratieve zetel in Noord-Wales. Het kasteel maakt deel uit van het Werelderfgoed van UNESCO: Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd.
Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Eagle Tower van kasteel Caernarfon en een deel van de stadsmuren van Caernafon. De stadsmuren van Caernarfon werden in 1285 voltooid en vormden destijs samen met de muren van kasteel Caernarfon een aaneengesloten verdedigingsmuur rond de stad en het kasteel.
Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Dais van kasteel Caernarfon is een speciaal gebouwd platform waarop prins Charles in 1969 tot prins van Wales werd gekroond. Vóór de 12e eeuw werd de titel Prins van Wales alleen toegekend aan Welshe prinsen. Na de verovering van Wales door koning Edward I werd zijn zoon de eerste Engelse Prins van Wales.
Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De indrukwekkende Chamberlain Tower van kasteel Caernarfon. Enkele gebouwen die op de binnenhof stonden hebben de eeuwen niet overleefd, andere gebouwen die er gepland waren, werden nooit gebouwd. Kasteel Caernarfon is het beroemdste kasteel van de 'Iron Ring of Castles', dat door koning Edward I werd gebouwd.
Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Eagle Tower van kasteel Caernarfon. Caernarfon Castle werd niet alleen gebouwd als een militair bolwerk, maar ook als zetel van de Engelse regering in Wales en als koninklijk paleis. De eerste Engelse Prins van Wales werd hier geboren in 1284, zijn ouders waren de Engelse koning Edward I en koningin Eleanor van Castilië.
Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Kasteel Beaumaris. Kasteel Beaumaris is het laatste en grootste kasteel dat de Engelse koning Edward in Wales liet bouwen. De bouw van kasteel Beaumaris begon in 1295. De muren van kasteel Beaumaris hebben beveiligde passages voor de verdedigers. Rond de dubbele muren van kasteel Beaumaris loopt een gracht.
De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Kasteel Beaumaris is indrukwekkend. Het eigenlijke kasteel met poortgebouwen en torens wordt weer omgeven door een muur met poortgebouwen en torens, het geheel wordt omsloten door een muur en een gracht. De gracht is bijna 5.5 meter breed. De buitenste ringmuur van het kasteel is meer dan 4.5 meter dik.
De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Llanfaes Gate is een poort aan de landzijde van Kasteel Beaumaris. Kasteel Beaumaris ligt op het eiland Anglesey in Noord-Wales. Kasteel Beaumaris maakte deel uit van de 'Iron Ring of Castles', een groep kastelen, die door de Engelse koning Edward I werd gebouwd om de inwoners van Wales te onderwerpen.
De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Over de dubbele muren van Kasteel Beaumaris loopt een wandelgang. De bouw van het kasteel begon in 1295, nadat er 35 jaar aan werd gebouwd, was het nog niet voltooid en het werd ook nooit volledig afgebouwd, inmiddels was koning Edward I gefixeerd op het onderwerpen van Schotland en het geld raakte op.
Kastelen en stadsmuren van koning Edward in Gwynedd: Het koninklijke kapelletje van kasteel Beaumaris bevindt zich in een van de zes verdedigingstorens van de binnenste ringmuren, de buitenste ringmuren werd verdedeigd door tien torens en twee versterkte poorten. Rond 1660 begon het kasteel te vervallen tot een ruïne. In 1986 werd het een Werelderfgoed van UNESCO.
Kastelen en stadsmuren van koning Edward in Gwynedd: Kasteel Conwy en de stadsmuren van Conwy. Tijdens zijn bewind bouwde koning Edward I een groot aantal kastelen in Wales, slechts vier kastelen van Koning Edward I in Gwynedd werden uitgeroepen tot een Werelderfgoed van UNESCO: Beaumaris Castle, Caernarfon Castle, Conwy Castle en Harlech Castle.
Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Kasteel Conwy. De Stockhouse Tower is een van de torens van het kasteel van Conwy. De Stockhouse Tower kreeg zijn naam in de 16de eeuw toen een set van twee 'stocks' (schandpalenl) in een van de kamers van de toren werden geplaatst om gevangenen in bedwang te houden.
De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Een van de torens van kasteel Conwy. Het kasteel was een imponerende vesting, aan drie kanten omgeven door water. De 1.7 meter dikke stadsmuur van Conwy fungeerde ook als de buitenste verdedigingslijn van kasteel Conwy. De stadsmuur van Conwy werd gebouwd van 1283 tot 1289, in dezelfde periode als het kasteel.
De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De toren waarin de kapel van kasteel Conwy was ondergebracht. Het kasteel maakte deel uit van de 'Iron Ring of Castles', een groot aantal kastelen en fortificaties, die door de Engelse koning Edward I in Wales werden gebouwd om de inwoners van Wales aan Engeland te onderwerpen.
De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De stadsmuren van Conwy zijn bijna volledig intact. De muren hebben een hoogte van 9 meter en een lengte van 1,3 km, de muren zijn versterkt met 21 torens, die op regelmatige afstanden van elkaar staan, in de muren zitten drie poorten. De noordwestelijke- en zuidwestelijke torens moesten de hoofdpoort verdedigen.
De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Het indrukwekkende poorthuis van kasteel Harlech is het meest bijzondere van het kasteel. Kasteel Harlech werd, evenals kasteel Beaumaris, gebouwd door de grootste militaire bouwkundige van die tijd, James of St. George, Kasteel Harlech werd in 1986 Werelderfgoed van UNESCO.
Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De binnenhof van Kasteel Harlech. Het kasteel werd in 1283-1289 gebouwd op een rots bij de Ierse Zee, omringd door hoge klippen en een diepe gracht. Harlech was een van de imponerendste kastelen van de 'Iron Ring of Castles', die door koning Edward I in de 13de eeuw werden gebouwd om Wales te onderwerpen.
Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: In de Chapel Tower van kasteel Harlech bevond zich de kapel van het kasteel. In de 16de eeuw was er waarschijnlijk een wapenopslag in gevestigd. Kasteel Harlech is in de loop der eeuwen vervallen tot een ruïne. Het kasteel staat in het historische stadje Harlech in Gwynedd in het Snowdonia National Park.
De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Ierse Zee gezien vanaf een van de torens van kasteel Harlech, de bergpieken van Snowdonia liggen op de achtergrond. Geen enkel Edwardiaans kasteel ligt spectaculairder dan Kasteel Harlech. In de 13de eeuw, toen het kasteel werd gebouwd, kwam de zee tot aan het kasteel, de zee heeft zich nu teruggetrokken.
De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Het poortgebouw van kasteel Harlech gezien vanuit de binnenplaats. Aan de achterzijde van het kasteel ligt de Waterpoort, waar een versterkte trap van 127 treden naar de voet van de kliffen loopt, de zee kwam tot aan de trap en schepen konden hier veilig hun lading lossen, nu heeft de zee zich 800 meter teruggetrokken.