De Romeinse muren van Lugo werden aan het eind van derde eeuw gebouwd om de stad te verdedigen tegen lokale stammen en Germaanse invallers. De stad Lugo behoorde destijds tot het Romeinse rijk en droeg de naam Lucus Augusti. De Romeinse muren rond Lugo zijn meer dan 2 km lang, 10 tot 15 meter hoog en 4 meter breed. De Romeinse muren van Lugo zijn nog geheel intact en omsluiten de historische stad van Lugo. Bij de stadspoorten leidt een trap naar wandelpad op de muren, wat rond het hele historische centrum van Lugo loopt. Goed bewaard gebleven poorten zijn de Porta Falsa en Porta Miña. Vanaf de Romeinse muren van Lugo heb je zicht op de historische stad van Lugo met de kathedraal. Al eeuwenlang wordt de kathedraal van Lugo bezocht door pelgrims. Lugo ligt aan de pelgrimsweg naar Santiago de Compostela, de Camino de Santiago. Lugo ligt in noordwest Spanje. Tijdens een ceremonie in 2007 werden de Romeinse muren van Lugo partner met de Grote Muur van China. De Romeinse muren van Lugo kregen in 2000 de status Werelderfgoed van UNESCO en werden ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als: Roman Walls of Lugo.
www.werelderfgoedfotos.nl © Copyright World Heritage Photos classic car road trip
Een classic Mini rijdt langs de Romeinse muren van de Spaanse stad Lugo. Het oude centrum van Lugo wordt omgeven door de langste en meest complete Romeinse muren ter wereld. Lugo ligt in Galicië, dat in 61 v.Chr. werd veroverd door de Romeinen, zij brachten veel bouwwerken door heel Spanje tot stand, tot de indrukwekkendste behoren de Romeinse muren van Lugo.
Een classic Mini rijdt langs de Romeinse muren van de Spaanse stad Lugo. Het oude centrum van Lugo wordt omgeven door de langste en meest complete Romeinse muren ter wereld. Lugo ligt in Galicië, dat in 61 v.Chr. werd veroverd door de Romeinen, zij brachten veel bouwwerken door heel Spanje tot stand, tot de indrukwekkendste behoren de Romeinse muren van Lugo.
De Romeinse stadsmuren van Lugo werden aan het eind van de derde eeuw gebouwd. De stad Lugo behoorde destijds tot het Romeinse Rijk en droeg de naam Lucus Augusti. Waarschijnlijk is Lugo de enige stad ter wereld, die nog wordt omringd door geheel intacte Romeinse muren. De Romeinse stadsmuren van Lugo werden in 2000 uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO.
Romeinse muren van Lugo: De A Mosqueira toren is de enige nog overgebleven toren met de restanten van ramen. De torens van de Romeinse stadsmuren van Lugo werden zonder dode hoeken gebouwd, zodat er goed zicht was op de nabij gelegen torens en de gracht, de afstand tussen de torens varieert van 5 tot 12 meter. De muren zijn vier tot zeven meter breed.
De Romeinse muren van Lugo maakten deel uit van een verdedigingsgwerk met een gracht en een zogenaamd intervallum, een brede onbebouwde ruimte tussen de muren en de stad. De Romeinse muren van Lugo werden tussen 263 AD en 276 AD gebouwd om de stad te kunnen verdedigen tegen lokale stammen en Germaanse invallers. Lugo ligt in het noorden van Spanje.
De kathedraal van Lugo gezien vanaf de Romeinse stadsmuren van Lugo. De kathedraal was al in de middeleeuwen een bedevaartskerk voor pelgrims, die onderweg waren naar Santiago de Compostela. Om de kathedraal van Lugo te bezoeken, betraden veel pelgrims de stad Lugo via de Porta Miña, de nog bestaande poort dankt haar naam aan de nabijgelegen rivier de Miño.
De Romeinse stadsmuren van Lugo: Vijf originele Romeinse stadspoorten zijn nog intact. De best bewaard gebleven poorten zijn de Porta Falsa en de Porta Miña. Het is mogelijk om over de hele lengte van de Romeinse muren van Lugo te wandelen. Tijdens een ceremonie in 2007 werd een partnerschap gesloten tussen de Romeinse muren van Lugo en de Grote Muur van China.
De Romeinse muren van Lugo werden gebouwd van lokale leisteen en graniet. De Romeinse muren rond Lugo zijn ruim twee km lang, 10 tot 15 meter hoog en 4 meter breed en nog geheel intact, 46 torens zijn nog intact en 39 torens zijn nog gedeeltelijk intact. De Romeinse muren van Lugo staan sinds 2000 vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als: Roman Walls of Lugo.